Rioolwerkzaamheden

De BAM laat u het volgende weten:

Beste Heer/Mevrouw,

Hiermee informeren wij u over de werkzaamheden aan het onderhoud van de riolering dat plaatsvindt binnen het contract Dagelijks beheer en onderhoud Riolering en Grondwater.

Rioolwerkzaamheden:

Soort                    : Reparaties aan het hoofdriool

Buurt                   :  22 Leidsevaartbuurt

Straat                   : Edisonstraat/Maxwellstraat/Teslastraat/Kogelstraat/Van Oosten de Bruijnstraat/Pijlslaan/Emmaplein

Startdatum         : week 12 2019  

BAM/Vandervalk+degroot voert in week 12 onderhoudswerkzaamheden uit aan het hoofdriool op meerdere locaties in de Leidsevaartbuurt. Deze werkzaamheden voeren we uit in opdracht van gemeente Haarlem.

Werkzaamheden aan het riool

De werkzaamheden bestaan uit verschillende reparaties aan het riool. Deze reparaties moeten er voor zorgen dat de doorstroming van het riool goed blijft. Zo kan het vuilwater goed worden afgevoerd. Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt het hoofdriool gereinigd en vervolgens worden de reparaties uitgevoerd.

Stankoverlast in woning

De riolen worden onder hogedruk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeg gezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool. Op deze manier kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen.

Wateroverlast in woning

Hoewel wateroverlast tijdens reinigingswerkzaamheden zelden voorkomt, willen wij u er toch op wijzen dat door luchtdrukverschillen lucht en water via de huisaansluitingen de woning binnen kunnen komen. Het kan voorkomen dat er water via het toilet van de woning omhoogkomt (of via een douche- of schrobputje). Om schade te voorkomen, kunt u uw toiletbril/deksel in deze periode zoveel als mogelijk naar beneden houden. Mocht u desondanks toch last hebben van water in uw woning, dan kunt u contact opnemen.

U kunt tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van toilet, douche of wasmachine. Omdat schoonmaakwerkzaamheden als deze, verschillen in tijdsduur, is het niet mogelijk om aan te geven op welk tijdstip wij bij uw woning in de buurt zijn. De praktijk leert dat de aanwezigheid van de bekende gele auto’s meestal een voldoende signaal is.

Online enquête
BAM Infra vindt het belangrijk om te meten hoe onze dienstverlening wordt ervaren. Daarom nodigen we u uit om over de uitgevoerde werkzaamheden een korte enquête in te vullen. Zo helpt u mee om ons proces verder te verbeteren. U vindt hier de online enquête: http://wqd.nl/dBSe